Wednesday, July 16, 2008

Kerjasama UMNO Dengan PAS.. PAS akan Kucar Kacir

Kerjasama UMNO Dengan PAS akan Mengundang bahaya kepada PAS, Kerana falsafah perjuangan UMNO adalah Fintah, Menipu, Rasuah ,Mengkayakan kroni, dalan sanggup menuduh orang MElayu ISLAM LIWAT.. Boleh percaya ke?. Ahli PAS mungkin akan berpecah. Ini saya cara UMNO untuk memecah belahkan PAS satelah tidak dapat memecah belahkan PKR.

Jika UMNO nak bebaik Dengan PAS, ahli UMNO kena bertaubat mengikut cara islam, Sanggup ke UMNO bertaubat.
Jika ia bedosa kepada manusia, saperti menipu satu malaysia, sanggupke ia memberitahu dan mengaku penipuan yang dibuat satu persatu selama ini dan minta maaf rakyat satu malaysia
jika ia merompak wang rakyat, , sanngupke memberitahu jenayahnya satu persatu dan ia memulangkannya.

Jika ia menyebarkan fitnah, Sanggupke mereka memberitahu dan mengaku satu persatu fitnah yang disebarkan dan minta maaf satu malaysia.
Jika mereka rasuah sanggupke, sanggupke mereka memberitahu kes nya satu persatu dan Mereka dihukum,
Jika ia menginaya rakyat dan mengunakan Polis, FRU dan segala egen kerajaan, sanggupke ia minta maaf kepada Rakyat Malaysia...
Sanggup ke mereka berhenti dari kebudayaan tradisi mereka.


Allah tidak sekali-kali akan membiarkan orang-orang yang beriman dalam keadaan yang kamu ada sekarang (bercampur aduk mukmin dan munafik, bahkan Dia tetap menguji kamu) sehingga Dia memisahkan yang buruk (munafik) daripada yang baik (beriman) dan Allah tidak sekali-kali akan memperlihatkan kepada kamu perkara-perkara yang ghaib akan tetapi Allah memilih dari RasulNya sesiapa yang dikehendakiNya (untuk memperlihatkan kepadanya perkara-perkara yang Ghaib itu). Oleh itu berimanlah kamu kepada Allah dan Rasul-rasulNya dan jika kamu beriman dan bertakwa, maka kamu akan beroleh pahala yang besar. (Alimran:179)


Dan mereka (golongan munafik) berkata: (Kami) taat, kemudian apabila mereka keluar dari majlismu, segolongan dari mereka memutuskan pada malam hari satu rancangan yang lain daripada (pengakuan taat) yang mereka katakan (kepadamu). Sedang Allah (perintahkan malaikat) menulis apa yang mereka rancangkan itu; maka berpalinglah (wahai Muhammad) daripada mereka, (janganlah dihiraukan apa yang mereka rancangkan), serta berserahlah kepada Allah; kerana cukuplah Allah menjadi Pembela (yang memeliharamu dari angkara mereka). (ALnisa':81)

\Orang-orang munafik lelaki dan perempuan, setengahnya adalah sama dengan setengahnya yang lain; mereka masing-masing menyuruh dengan perbuatan yang jahat dan melarang dari perbuatan yang baik dan mereka pula menggenggam tangannya (bakhil kedekut). Mereka telah melupakan (tidak menghiraukan perintah) Allah dan Allah juga melupakan (tidak menghiraukan) mereka. Sesungguhnya orang-orang munafik itu, merekalah orang-orang yang fasik. (At-Taubat:67)


Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam) dan menyuruh berbuat segala perkara yang baik, serta melarang daripada segala yang salah (buruk dan keji) dan mereka yang bersifat demikian ialah orang-orang yang berjaya. (Al-Imran:104)

Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji) serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman) dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka orang-orang yang fasik(AL_IMRAN :110)

No comments:

Post a Comment