Sunday, February 7, 2010

Dendam

Bangsa Melayu cepat tersinggung dan berfikiran tidak terbuka lebih lebih lagi menyentuh hal peribadinya dan ujud nya sifat Dendam, perangai yang buruk, dan jika tidak dapat balas tidak puas hati, walaupun orang yang membuat ia berdendam meminta maaf, Kadang-kadang kesilapan itu tidak disengajakan. tapi. perangai melayu.. suka berdendam dengan bangsanya sendiri.

Politik. UMNO kalah didalam di Kelantan, Penang, Perak dan Selangor. dalam pilihan raya satu hari . tapi berdendam selama 5 tahun atau 1825(5 X 365 hari ) . 0.0005 peratus dibanding selama 5 tahun dan berdendam sebanyak 99.9995 peratus (100-0.0005) . Dengan dendam bermacam -macam cara dilakukan termasuk fitnah, mengadu domba, menyalahgunakan kuasa politik, polis, hakim, sprm, spr, tv, news paper , menindas, tamak dan bemacam, macam cara digunakannya..

Dikalangan rakyat melayu, Sihir, Santau, Pocong, Hantu raya adalah alat digunakan untuk melepaskan dendam, Mereka sanggup berjumpa bomoh dan berhabis duit, tenaga dan masa untuk meneruskan tindakkan dendam, yang pelikkya sihir ni tak boleh dengan bangsa lain saperti Cina, India atau dari Luar Negara alasannya mereka makan makan haram ( makan Babi). peliknya sejahat jahat/bomoh/ hantu ni takut dengan orang makan makanan haram saperti babi dan binatang yang tak sembelih.

Tokey Kedai makan boleh menyihir kedai makan berdekatannya berbangsa melayu, tapi tak boleh menyihir kedai dari luar negara saperti KFC, Mc Donald, Pizza Hut,burger King, Tokey kedai Runcit boleh menyihir Kedai Runcit sebangsa dengannya. tapi tidak boleh menyihir Jusco, Mall, Tesco, pelik tapi benar.

No comments:

Post a Comment