Saturday, January 8, 2011

Tindakan PR memenangi dalam Pilihan Raya akan datang

Beberapa tindakan yang sepatutnya dirancang dan dibuat dari sekarang untuk memenangi Pilihan Raya.

1. Berbaik dengan Sultan-Sultan dan DYMM Agung

Sejarah menunjukan sultan dan raja-raja memainkan peranan dalam pengekalan kuasa walaupun sutan ditipu atau diberi maklumat yang salah. Dalam permerintahan Pertugis, Belanda, Inggeris dan BN; ketua mereka berbaik dengan sultan dan raja-raja dan memberi maklumat pada sultan dan raja-raja.Pakatan Rakyat perlu berbaik dan selalu berjumpa membuat perbincangan dengan sultan dan Agong. Ketua Umum YAB Anwar Ibrahim selalu berjumpa YAB Agong secara rasmi dan tidak Rasmi memberi informasi keadaan Pakatan Rakyat, Misi dan Perancangan akan Datang. Begitu Juga MB dan exco negeri selalu berjumpa Sultan kerana mereka ini memainkan peranan yang tidak kurang pentingnya dalam pembentukan Karajaan Baru dan menghindarkan dari Sabotaj BN.

2. Halang Politik Wang.

Rasuah dan wang adalah Nadi BN. tidak ada wang mereka lumpuh. Penyokong- Penyokong dan petugas BN tidak bersemangat membuat tugasan kerana mereka tidak dapat impuhan.Dalam Pilihan raya akan datang. Pakatan Rakyat membuat strategi baru dari melapurkan duit kopi , rasuah dikalangan BN kepada bertindak lebih jauh . Lapuran dan aduan tidak memudaratkan BN kerana Jentera kerajaan dalam tangan kuasa mereka dan rakyat menjadi keliru dan tak faham. Pada pandangan pengundi pilih calon bila dapat wang.

Jadi Pakatan Rakyat mensabotajkan system pemberian rasuah yang mereka buat sebelum ini, bermula dari wang diambil,penghantaran dan pemberian kepada pengundi. PR fikirkan cara dan buat atau solat hajat supaya ALLAH memberi Ilham yang terbaik.

Pemberian wang cara BN
Wang perlu sampai kepada mereka dahulu untuk:
a. Sebelum kempen
- upah buat,edar dan tampal poster.
- sebagai duit poket untuk makan, minyak,tol ,tempat tinggal ,membayar pemasangan kemah kerana mereka tidak akan mengunakan duit sendiri kerana BN.


b. semasa kempen
- duit sogokan kepada pengundi.
- duit makan, minum, minyak dan tempat tinggal mereka.

Falsafah Mereka. Tak ada wang tak sokong BN.


Cara Saya fikirkan adalah memerlukan kerjasama beberapa orang atau kumpulan yang boleh dipercayakan memasang pengintip memastikan siapa, dimana dan bila wang itu diedarkan. Satelah dapat maklumat mereka membuat serbuan dan larikan wang itu dan tidak melaporkan kepada polis buat seketika. Kerana polis akan memfitnah mereka sebagai perompak. wang itu boleh lah dikembalikan kepada polis satelah kerajaan baru ditubuhkan.

Mereka tidak akan melaporkan kehilangan wang pada polis . Kerana polis akan bertanya berapa banyak. ambil dari mana dan buat apa sebagai maklunat untuk membuat laporan. Laporan boleh diakses disemua pejabat polis. dan ada juga kalangan polis tak sokong BN akan membocorkan rahsia. Mereka juga takut rahsia mereka bocor pada wartawan dan rakyat. Jika mereka memaklumkan pada petugas BN yang menunggu imbuhan, petugas BN membuat 1001 spekulasi dan sibuk dengan menuntut wang dan berbalah antara satu dengan lain dan mereka tidak bersemangat berkempen. Dan dikalangan mereka mensabotaj BN kerana tidak puashati dan balas dendam.

Jika ini berjaya, mereka akan lumpuh dan penyokong mereka tidak akan berkerja sama dan sering bercakaran dan tuduh menuduh antara satu dengan lain kerana mereka tidak dapat imbuhan.3. Pemilihan Calon untuk bertanding.

Dalam pemilihan calon yang terbaik perlu ketelitian dan maklumat lengkap calon mengelakkan pembelian, peras ungut dan membawa lari calon yang menang. Dalam hal ini perlu perbincangan dan membuat solat istiqarah moga ALLAH memberi calon yang terbaik. kerana ALLAH saja yang lebih tahu dan pemilihan ini diserahkan pada ALLAH, Buat perbincangan dengan Ulama pemilihan calon kalangan kafir zimi samada boleh membuat solat istiqarah oleh orang islam. Pada pandangan saya Kafir zimi lebih baik dari orang Munafiq.

Moga Malaysia dalam pemerintahan kerjaan baru yang adil, berintegriti,,telus dan berkhidmat pada rakyat mengenepikan keuntungan peribadi.

4. Halang Pengundi Hantu
Pengundi hantu datang dengan kenderaan awam saperti bas, Pihak penyokong PKR mencari Bas yang disyaki membawa pengundi Hantu dan Semasa hari pilihan raya halang mereka dengan cara mudah saperti pancit semua tayar bas kalau boleh dijalan raya yang ada ramai orang. Kerana urusan untuk mengantikan tayar bas mengambil masa yang lama. Buat persiapan dengan menyediakan kamera video, Jika mereka menukarkan ke bas lain. kita akan nampak mereka ini Pendatang asingke atau rakyat malaysia.

Amin

No comments:

Post a Comment